Duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp voor elke organisatie. Of je nu groot of klein bent, iedereen wordt de komende jaren geconfronteerd met vraagstukken over duurzaamheid in relatie tot je dienstverlening en je eigen bedrijfsvoering. Het verbruik en de afhankelijkheid van fossiele energiebronnen worden afgebouwd, en vanaf 2050 moet de Nederlandse economie helemaal circulair zijn. Dit betekent een economie zonder afval, waarbij alles draait om herbruikbare grondstoffen. Als tussendoel is voor 2030 gesteld om 50% minder verbruik van primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossielen) te hebben gerealiseerd.

Een circulaire economie betekent dus dat producten ook circulair ontworpen worden: producten moeten eenvoudig te repareren, recyclen en hergebruiken zijn.

Wat doet All 4 U accountancy & belastingadvies aan duurzaamheid?

Het kantoor van All 4 U is gasloos en voorzien van zonnepanelen waardoor All 4 U een zo laag mogelijke CO2-footprint heeft. Qua energie levert All 4 U per saldo op jaarbasis terug aan de energieleverancier.

All 4 U werkt zoveel mogelijk digitaal en maakt gebruik van zowel een ReMarkable (digitaal notitieblok) als een Greenbooks (uitwisbaar notitieboek) om aantekeningen te kunnen maken (papierloos kantoor). Mocht er wel geprint moeten worden, dan is dit altijd op duurzaam papier en uiteraard dubbelzijdig. De cartridges worden ingeleverd om gerecycled en hergebruikt te worden.

Daarnaast vervangt All 4 U haar meubilair zodra dat nodig is, door een duurzame variant. De bureaustoelen van All 4 U zijn bijvoorbeeld in 2020 vervangen door Diffrient World Chairs, een product dat Cradle to Cradle is. Dit houdt in dat de materialen die gebruikt worden bij het produceren steeds opnieuw gebruikt worden. Er worden geen materialen toegepast in het productieproces die schadelijk zijn voor mens en milieu en er wordt duurzame energie gebruikt in alle processen.

Ook bij de vervanging van overige kantoorbenodigdheden kiest All 4 U steeds voor een duurzame, milieubewuste variant.

Verder gebruikt All 4 U nog slechts biologisch afbreekbare producten voor het schoonmaken van het kantoor en inventaris.

En zo zijn er nog vele kleine dingen die All 4 U doorvoert ten behoeve van een meer duurzame bedrijfsvoering. Denk daarbij aan het gebruik van duurzame koffie en thee, oplaadbare batterijen, zo weinig mogelijk plastic gebruiken, geen gebruik meer maken van wegwerpproducten (waterflesjes, rvs rietjes, mondkapjes etc), planten in het kantoor, beperken en scheiden van afval en er wordt zoveel als mogelijk gebruik gemaakt van de bedrijfsfiets.